Заповядайте в ателиета „Древни изкуства“


Знаете ли че в горите над Стара Загора са открити най-древните рудници за мед – медните рудници в местността Мечи кладенец, което дава началото на металообработването в предисторически времена. По този повод в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ сме приготвили лятна творческа програма за деца, в която ще разгледаме възникването на изкуствата и цивилизацията в района на Средна гора.

В работилницата по камък ще изработваме мегалити и ще се запознаем с различни скали и минерали и приложението им в каменната епоха.
Школата по метали ще демонстрира как хората са дали началото на медната епоха чрез нагледна демонстрация и практически упражнения.
В ателие по моделиране с глина и рисуване с естествени багрила, ще изработим праисторически фигурки и артефакти.

Всяко от ателиетата ще бъде съпътствано от беседи, а създадените творбите ще участват в изложба, представена в библиотеката и в изложбени пространства в населени места от региона.

Ателиетата ще се провеждат от 10:00 до 13:00 часа, във вторниците на 12, 19, 26 юли и 2, 9, 16, 23 август 2022 г. в Тийн Зоната на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора

За деца на възраст от 10 до 16 години.
С предварително записване на тел. 042 648143, 0884477152 или на място в Детски отдел на библиотеката.